Teater Bodega, Århus

Scenen er sat; fire mennesker har bevæget sig ud i februars mørket og spadserer mod et af byens klassiske madsteder. Et par trin op og nu inde i varmen, ryster de kulden af sig og sætter sig ved bordet.

Teaterbodegaen i Århus emmer af historie; overalt på væggene, beklædt med mørke træpaneler, hænger sort hvide billeder fra nabo-teatrets mange forestillinger gennem tiden. Interiøret er tungt, solidt og de bløde gulvtæpper sætter stemningen. Her kan man læne sig tilbage, nyde den afslappede atmosfære og den danske mad. Her er menukortet så absolut dansk, inklusive den stegte flæsk. Et menukort der i mange år har holdt på de faste kunder, men som også trækker nye til, med appetit på de danske special-retter.

Der er på forhånd bestilt 4x stegt flæsk med persillesovs. Det føres ikke ad libitum pr. kortet, men vi bliver lovet lignende portion, uanset ordlyden. Maden kommer hurtigt på bordet; fine, polerede kartofler i en skål, persillesovs på kande med friskhakket persille på toppen, rødbeder og den stegte flæsk, som bliver anrettet af værtinden. 5 store stykker pr. mand, serveret fra kobberpande. Panden bliver stående på bordet for yderligere selvbetjening. Ved første øjekast syner måltidet pragtfuldt; frisk persille, fine små kartofler og flotte, store skiver flæsk. Og ikke mindst i fornuftige mængder.

Flæsket er ved sin umiddelbare indtagelse stegt i ovn, sprød og lækker. Men det bliver hurtigt tørt og vi må sande at det nok har været for længe i ovnen eller er gen-opvarmet. Kødsmagen er derved også røget, hvorfor det udelukkende er den stegte fornemmelse, der bliver tilbage i mundhulen. Kartoflerne er små og fine, men er en smule fade i smagen, lidt for udkogte og lidt for usalte (hvilket ikke bliver opvejet af flæsket). De bliver hurtigt stemplet "mormor" kartofler. Mængden er til gengæld ikke noget problem; der bliver fyldt op af alle fade ved forespørgsel.

Teaterbodeagen er selv denne hverdag meget godt besøgt, så vi dvæler ikke længe ved måltidet. Vi får spist op, men trods de rigelige mængder (?), må pointene tildeles efter den lidt jævne præstation og smag. Panelet vurderer enigt Teaterbodeagen til 2,5 gris. Udmærket måltid, men ikke nok til endnu et visit, når lysten til den danske nationalret igen melder sig. Men flot så det ud.

Teaterbodega får 2½ gris.

Teater Bodega, Århus C
Skolegade 7
8000 Århus C
Tlf. +45 86 12 19 17

//VB

Har vi glemt noget?

Kender du en SFMPS restaurant, som vi har glemt her på siden, så skynd dig straks at kontakte os!

Kontaktoplysninger

Stegt flæsk kortet

Har du pludselig fået appetit på SFMPS, men ved ikke hvor det nærmeste udskænkningssted er? Skynd dig ind på Stegt flæsk kortet og få stillet sulten!

Skynd dig videre til SFMPS kortet!