Opskrifter

Stegt flæsk:

Ingredienser (4 portioner 1 portion):

4-500g stegeflæsk
Tip: Stegeflæsk (brystflæsk) er frygteligt dyrt i supermarkedet. Køb i stedet en ribbensteg og skær benene af - det er meget billigere.

Fremgangsmåde:
Flæsket kan være letsaltet og evt. røget eller fersk. Er flæsket for salt, kan skiverne lægges i vand eller mælk et par timer og aftørres med papir fra køkkenrullen. Den tyndt skårne flæsk steges på en varm pande ved jævn varme, til det er lysebrunt og sprødt. Jo mere fedt, der smelter af flæsket, des sprødere bliver det. Fersk flæsk drysses med lidt fint salt efter stegningen. Skal der steges større portioner flæsk, kan skiverne lægges let taglagt i bradepanden og steges i ovnen ved 200-225 grader.

Flæsket serveres med kogte kartofler og løgsovs eller persillesovs, eller stuvede grønsager.

Kilde: Frk. Jensens kogebog

 

Persillesovs: 

Ingredienser (4 pers. 1 portion):
25g smør
2½ spsk. mel
4-5 dl kogende mælk
2 spsk. hakket persille
½ tsk. sukker
salt og peber

Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tag gryden fra varmen. Tilsæt den kogende mælk lidt efter lidt under piskning. Kog sovsen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med persille, sukker, salt og peber.

Kilde: Hr. Jensens kogebog

 

Paneret flæsk:

4 skiver svinebryst, kogestykke, 1 cm tykke

1 æg
¾-1 dl rasp
salt og peber
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 25 g smør eller margarine

Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
Stegesvind: Ca. 10%

Slå ægget ud på en tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. På en anden tallerken blandes rasp med salt og peber. Vend skiverne, først i ægget og dernæst i raspen. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved jævn varme. Brun skiverne ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 2 minutter på hver side til de er gyldne og sprøde.

Kilde: svinegodt.dk

Har vi glemt noget?

Kender du en SFMPS restaurant, som vi har glemt her på siden, så skynd dig straks at kontakte os!

Kontaktoplysninger

Stegt flæsk kortet

Har du pludselig fået appetit på SFMPS, men ved ikke hvor det nærmeste udskænkningssted er? Skynd dig ind på Stegt flæsk kortet og få stillet sulten!

Skynd dig videre til SFMPS kortet!