Den Lille Kro, Århus

I nyrestaurerede lokaler på Nørre Allé i Århus, har Den Lille Kro for nylig slået dørene op for en hyggelig restaurant med udelukkende solide danske retter på kortet. Dette indebærer naturligvis den klassiske stegte flæsk og varianter heraf. Den lille Kro slår sig op på, at tilberede alt fra bunden og have respekt for de danske retter.

Sfmps.dk’s 3 sultne udsendte var naturligt nok fokuseret på den stegte flæsk, men da menukortet afslørede flere varianter og tjeneren lokkede med hjemmelavet medister og rødkål blev fristelsen for stor. Dette resulterede i en ’special’-menu hvor vi fik lov at bestille hhv. stegt flæsk, paneret flæsk og hjemmelavet medister inkl. alt hvad der hører til af tilbehør. Dertil 3 glimrende IPA’er (Manhattan Dawn) fra Coisbo.com – som var en oplevelse for sig!

Inden maden kom på bordet blev der serveret appetitvækkere i form af hjemmelavede flæskesvær – sådan! Det stegte flæsk var godt – gode solide skiver med masser af skært kød og stegt til perfektion på panden. Ligeledes var den panerede flæsk uovertruffen og kødet både fast, mørt og velsmagende.

Alt sammen flankeret af en god frisklavet tung persillesovs og friske små kartofler, med den obligatoriske smørklat på toppen. Tilbehøret fortjener også et par rosende ord med på vejen, for her var hjemmesyltede asier, rødbeder, rødkål og agurkesalat – og alle var klasser over alt der kan findes på glas og hos de fleste andre restauranter.

Slutteligt blev måltidet rundet af med en runde coisbo.com stouts (Astoria Black) sammen med pandestegt paneret brie til alle mand – dette satte et tungt solidt punktum for en dansk mad oplevelse udover det sædvanlige og afgjort helt i top.

Prisen var i den høje ende med en ’Herreportion’ flæsk for kr. 178 og kr. 50 per øl, men kvaliteten og udvalget in mente er det absolut prisen værd.

Den Lille Kro modtager derfor uhørte 6 grisebasser;


Den Lille Kro
Nørre Allé 55
8000 Århus C
Tel. +45 86 86 44 41

//eLGen

Har vi glemt noget?

Kender du en SFMPS restaurant, som vi har glemt her på siden, så skynd dig straks at kontakte os!

Kontaktoplysninger

Stegt flæsk kortet

Har du pludselig fået appetit på SFMPS, men ved ikke hvor det nærmeste udskænkningssted er? Skynd dig ind på Stegt flæsk kortet og få stillet sulten!

Skynd dig videre til SFMPS kortet!