Raadhuus Kafeen, Århus

Opdateret d. 21-02-2010

Omgivelserne leder tankerne hen på gamle danske kroer og oprindelige restauranter, ligesom restauranten bærer præg af dets lange historie i Århus midtby - hvor den ligger på Rådhuspladsen som den har gjort siden 1924.

Der blev bestilt stegt flæsk med persillesovs ad libitum til 3 sultne mænd og fadøl ved siden af; Ceres, i byens ånd. Vi havde på forhånd, ved bordbestillingen, varskoet at vi alle skulle have sfmps og der gik ikke længe fra vi havde sat os, til vi fik serveret maden.

Ét stort fad med stegt flæsk, en skål med små, dampende kartofler og en kande persillesovs. Flæsket var tydeligvis stegt i ovn og enkelte stykker var lidt tørre i det - men masser af kød på og tilpas med salt. Kartoflerne var kogt til perfektion og dampende varme ved servering, ligesom sovsen også var det. Dog var sovsen lidt mat i det og kunne efter min mening godt have brugt noget mere persille. Dog var det klart til Raadhus Kafeens fordel at tjenerinden var meget opmærksom og flere gange hentede ny-stegt flæsk, varme kartofler og sovs.

Prisen på kr. 119,- virker rimelig i betragtning af den kvalitet og kvantitet vi satte til livs. Store fadøl til kr. 40,- kan man heller ikke sætte en finger på, når restauranten ligger i Århus C.

Update 21-02-2010
Efter at have besøgt Raadhus kafeen 2 gange hvor alt flæsket har været knastørt og oversaltet, er vurderingen blevet nedjusteret med en gris til 2½. Undertegnede er særdeles glad for salt, men saltskorper på kødet er lige i overkanten. Der var saltet til en sådan grad at det påvirkede vores evne til at spise op (i negativ grad). Det skal dog retfærdigvis siges at sovsen var udsøgt - glimrende konsistens, uden klumper, og masser af frisk persille.

Raadhuus Kafeen får derfor;Raadhuus Kafeen, Århus
Sønder Allé 3
8000 Århus C
Tlf. +45 86 12 37 74

//eLGen

Har vi glemt noget?

Kender du en SFMPS restaurant, som vi har glemt her på siden, så skynd dig straks at kontakte os!

Kontaktoplysninger

Stegt flæsk kortet

Har du pludselig fået appetit på SFMPS, men ved ikke hvor det nærmeste udskænkningssted er? Skynd dig ind på Stegt flæsk kortet og få stillet sulten!

Skynd dig videre til SFMPS kortet!